Belcolade nova belgijska čokolada na rastlinski osnovi, podobna mleku, dobiva pohvale kupcev in strokovnjakov za čokolado

7 dec. 2021

Čokolada
Press
Novice

Strokovnjaki za čokolado iz podjetja Belcolade so danes sporočili, da so "končno razrešili uganko" o čokoladi na rastlinski osnovi, ki je podobna mleku. Njihova najnovejša inovacija, Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace, je bila razglašena za "najboljšo čokolado na trgu rastlinskih čokolad" in je požela pohvale strokovnjakov in kupcev, čeprav je bila na trg poslana pred manj kot dvema mesecema.

 

This is the industry’s first chocolate that finally offers an indulgent taste profile and mouthfeel similar to milk chocolate while being both dairy-free and nut-free, according to Belcolade, the flagship chocolate brand from Puratos. A unique patent-pending product, it achieves superb smoothness, the creaminess of a milk chocolate and balanced sweetness, all without common allergens. Uniquely, Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace is a real Belgian chocolate, thanks to being manufactured at the Belcolade factory in Erembodegem. It is commercially available today.

Zapolnitev dolgoletne vrzeli

"Do zdaj je bila na trgu rastlinske čokolade zelo jasna vrzel," pravi Youri Dumont, direktor sektorja za čokolado v podjetju Puratos. "Vemo, da sektor čokolade še vedno poganja več milijonov ljubiteljev mlečne čokolade, katerih pričakovanja niso bila ustrezno izpolnjena, ko so iskali rastlinske alternative. Zato je namen tega novega izdelka, da tem ljubiteljem mlečne čokolade ponudimo res privlačno rastlinsko možnost. Zelo smo veseli, da smo končno rešili uganko o okusni čokoladi na rastlinski osnovi, ki ne vsebuje alergenov."

Ustvaritev Belcolade Selection M. Cacao-Trace na rastlinski osnovi je bil pravi projekt soustvarjanja, v katerem so poleg Belcoladovih strokovnjakov od samega začetka sodelovali tudi profesionalni čokoladarji in stranke. Njihovo poslanstvo je bilo jasno: razviti brezkompromisno, resnično poželjivo čokolado, podobno mleku, ki jo lahko uživajo prav vsi, tudi alergiki. Sodelovanje je ekipi omogočilo, da je določila okus, teksturo in način delovanja, ki bi najbolje odražali potrebe strokovnjakov in želje potrošnikov. 

Posledično je čokolada Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace zelo vsestranska, primerna za izdelavo tablet, votlih figur in pralin, ki jih izdelujejo čokoladnice. Po navedbah družbe Belcolade ima tudi številne obrtniške in industrijske uporabe, vključno z moussi, ganacheji, premazi in polnili.

Pohvale industriji

Po Dumontovih besedah so bili odzivi strokovnjakov za čokolado, kupcev in potrošnikov samo pozitivni. Eden od recenzentov je izjavil, da je novi izdelek "najboljša čokolada, kar sem jih poskusil na trgu rastlinskih izdelkov", drugi pa: "Resnično se trudim z besedami opisati košček nebes, ki se mi je pravkar stopil v ustih ... Mislim, da je to dejansko najboljša mlečna čokolada brez mleka, kar sem jih kdaj poskusil in kar sem si mislil, da je mogoče."

Uravnoteženost razvajanja z bolj trajnostnimi vzorci potrošnje

Kategorija čokolade se zaradi globalnih trendov, kot sta zdravje in dobro počutje, močno spreminja. Skrb potrošnikov za osebno telesno zdravje in zdravje planeta spodbuja rastlinske prehranjevalne navade. Puratosova lastna raziskava Taste Tomorrow je pokazala, da se je število potrošnikov, ki kupujejo živila rastlinskega izvora, od leta 2018 skoraj podvojilo (s 35% na 60%), zaradi česar je to največji trend v celotni živilski industriji.

Stranke, ki iščejo navdih za "mlečno" čokolado na rastlinski osnovi, se lahko pridružijo spletnim seminarjem v živo, ki bodo potekali v sredo, 8. decembra, ob 10.00 ali 16.00 po srednjeevropskem času (Bruselj/Pariz). Belcoladov strokovnjak za čokolado Michel Eyckerman bo ustvaril dva izjemna recepta za slaščice in slaščičarske izdelke na osnovi rastlinske kakavovca Belcolade Selection M. in odgovarjal na vprašanja gledalcev.

Za več informacij o Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace se obrnite na lokalno pisarno Puratos.