Puratos že vrsto let poglobljeno raziskuje, kako ljudje po vsem svetu doživljajo okus končnih izdelkov, zlasti kruha. Za večji vpogled v okus in fermentacijo kruha smo odprli Center za okus kruha.
Center za okus kruha s sedežem v Saint Vithu v Belgiji združuje naše znanje o okusu, okusu, fermentaciji in parjenju kruha, da pokaže, kako to vpliva na okus in teksturo kruha.
Nič ne dokazuje naše zavezanosti h kruhu več kot Knjižnica kislega testa Puratos. Knjižnica kislega testa, ki je postavljena v okviru Centra za okus kruha, želi varovati biotsko raznovrstnost kislega testa ter ohranjati dediščino kislega testa in znanje o peki ter je prva te vrste na svetu.
Ideja je preprosta, a pomembna. Če želi pek varno shraniti vzorec kislega testa, ga lahko prinese v knjižnico, kjer bomo analizirali vsebino in ugotovili njeno natančno sestavo in sestavine. Vzorec, varen v knjižnici, lahko nato ohranimo pri življenju in ga hranimo še leta.
Z veseljem lahko povemo, da je v knjižnici zdaj edinstvena zbirka kislih test pekov po vsem svetu in je prispevala k identifikaciji več kot 700 vrst kvasovk in več kot 1500 sort mlečnokislinskih bakterij.
Če želite izvedeti več o Centru za okus kruha ali pomagati pri širjenju svetovne dediščine okusa, obiščite našo stran Stiki.
Oglejte si virtualni 360° pogled naše Knjižnice kislega testa.