Center za okus kruha

Puratos že vrsto let poglobljeno raziskuje, kako ljudje po vsem svetu doživljajo okus končnih izdelkov, zlasti kruha. Za večji vpogled v okus in fermentacijo kruha smo odprli Center za okus kruha.

Center za okus kruha s sedežem v Saint Vithu v Belgiji združuje naše znanje o okusu, okusu, fermentaciji in parjenju kruha, da pokaže, kako to vpliva na okus in teksturo kruha.

Misija Puratos Center za okus kruha

Želimo biti referenčno mesto, kjer se zbirajo pekovska industrija, znanstveniki in zaposleni v Puratosu, da bi izkusili in izmenjali najboljše prakse o različnih vidikih oblikovanja arome in tehnologije fermentacije. Naš cilj je, da skupaj ustvarjamo znanje in ustvarjamo končne izdelke z okusom, ki presegajo domišljijo.

Misija Puratos Center za okus kruha

Knjižnica kislega testa

Nič ne dokazuje naše zavezanosti h kruhu več kot Knjižnica kislega testa Puratos. Knjižnica kislega testa, ki je postavljena v okviru Centra za okus kruha, želi varovati biotsko raznovrstnost kislega testa ter ohranjati dediščino kislega testa in znanje o peki ter je prva te vrste na svetu.

Ideja je preprosta, a pomembna. Če želi pek varno shraniti vzorec kislega testa, ga lahko prinese v knjižnico, kjer bomo analizirali vsebino in ugotovili njeno natančno sestavo in sestavine. Vzorec, varen v knjižnici, lahko nato ohranimo pri življenju in ga hranimo še leta.

Z veseljem lahko povemo, da je v knjižnici zdaj edinstvena zbirka kislih test pekov po vsem svetu in je prispevala k identifikaciji več kot 700 vrst kvasovk in več kot 1500 sort mlečnokislinskih bakterij.

Če želite izvedeti več o Centru za okus kruha ali pomagati pri širjenju svetovne dediščine okusa, obiščite našo stran Stiki.

Virtualni ogled

Oglejte si virtualni 360° pogled naše Knjižnice kislega testa.