Pekarske šole za boljšo prihodnost

Prepričani smo, da je zelo pomembno ne le deliti svoje veščine in znanje z našimi komercialnimi partnerji – pekarnami, supermarketi ter živilskimi dejavnostmi in storitvami, ki jim dobavljamo sestavine, temveč tudi pomagati prikrajšanim skupnostim v državah, kjer delujemo. Biti zanesljiv lokalni partner je del naše mednarodne poslovne filozofije, ki smo jo dokazali z odprtjem pekarskih šol v Indiji, Braziliji, Mehiki in Južni Afriki.

Tako kot v mnogih drugih državah v razvoju se okusi potrošnikov v državah v razvoju vse bolj približujejo Zahodu, z naraščajočim povpraševanjem po končnih izdelkih, kot so torte, peciva in čokolade. Trgovine, pekarne in slaščičarne ter hoteli in križarke želijo povečati paleto izdelkov, ki jih ponujajo, vendar mnogi med njimi trpijo zaradi občutnega pomanjkanja kvalificirane delovne sile.

Peki prihodnosti

Odločena, da bo mladino naučila veščin, potrebnih za delo v pekarstvu, slaščičarstvu in čokoladnem sektorju, je fundacija Bakery School vlagala v pekarske šole v Braziliji, Indiji, Mehiki in Južni Afriki. Tečaji so bili zasnovani tako, da učence popeljejo preko osnovne izobrazbe in jim omogočijo praktično usposabljanje, potrebno za dostojno življenje. Program vključuje tudi obdobja pripravništva v različnih podjetjih, v katerih so študenti plačani. Zavezujemo se tudi, da bomo dijake, ki končajo šole, zaposlili ali jih zaposlili pri enem od naših partnerjev.

Na podlagi dokazanega uspeha projektov v Indiji, Braziliji, Mehiki in Južni Afriki načrtujemo razširitev programa, tako da bo lahko še več mladih iz držav v razvoju svojo strast do pekarstva, peciva in čokolade spremenilo v nagrajujoč način življenje.